divendres, 1 de juliol del 2011

El llibre de l'estiu

De lectura ràpida i fàcil pels historiadors, amena i entenedora pels qui no siguin del gremi; recomano aferrissadament la lectura del llibre "La caída del imperio romano" de Peter Heather (Crítica). Segurament, si hagués tingut més facilitat per lluir-me en els resultats dels exàmens de llatí, m'hauria especialitzat en Història antiga, concretament en l'època de transició de l'edat antiga a l'edat mitjana. Suposo que sempre m'ha agradat el fet que la gent de finals de l'imperi romà se n'anaven a dormir i a l'endemà es despertaven essent homes de l'edat mitjana, malgrat que aquesta idea sigui un error greu i una heretgia dins l'anàlisi històric.

Bromes a part, pels qui tinguin ganes de conèixer una mica més les causes que portaren a canvis tan accentuats al llarg de l'Europa occidental i oriental, el llibre és de lectura obligatòria, tot i les seves 722 pàgines que es llegeixen com una novel·la.

Bon estiu i bona lectura!

4 comentaris:

  1. Hola, Elara. La veritat és que amb els comentaris que en fas, venen ganes d'anar a comprar ràpidament el llibre. Per a llegir-lo, però, amb tranquil·litat, em temo que haurem d'esperar encara a l'agost. Moltes gràcies per la recomanació. Josep

    ResponElimina
  2. Hola Josep, doncs cap problema. És necessari reservar-nos unes setmanes de tranquil·litat i dedicar-les a nosaltres mateixos.
    La part positiva de llegir un llibre d'història és que si el deixes un temps no perds el fil, com passaria amb una novel·la. T'agradarà si el tema t'atrau, mínimament, i suposo que no et decebrà.

    Bon estiu!!! :)

    ResponElimina
  3. Me n'anoto les dades per si tinc temps i el trobo a la biblioteca. Tot i que he de confessar que em té més intrigat sabet, amb el canvi de civilització que s'està gestant en aquests moments, com ens aixecarem demà, en quina època, en quin marc!

    ResponElimina
  4. Sí, Xavier. Entenc el que dius perquè el que s'està gestant actualment és quelcom que s'ha d'observar amb atenció. Suposo que deu ser una tendència meva intentar prendre distància i situar-me en una època reculada... una mica el recurs fàcil, o el "recurs del pobre"... però és que em costa moltíssim entendre com hem arribat a aquesta situació.
    Si saps d'algun llibre que tu puguis recomanar-me a mi dels temps actuals, t'asseguro que me'l llegiré.
    Fins ben aviat!

    ResponElimina