dimecres, 28 de setembre del 2011

" Ser de la izquierda es, como ser de la derecha, una de las infinitas formas que el hombre puede elegir para ser un imbécil."

(J. Ortega i Gasset)

3 comentaris:

  1. La meva mare la citava així " Ser de izquierdas es lo mismo que ser de derechas, una de las infinitas maneras que tiene el hombre de proclamarse un imbécil" nota : Imbécil, del llatí In-baculus, que necesita un bastó per caminar. La expressió ve no per que sigui coix si no per la falta de carácter propi i debilitat moral.

    ResponElimina
  2. Una altra de les formes és no ser de dretes ni d'esquerres i desentendre's del que passa!

    ResponElimina
  3. Benvolgut Anònim: aplaudeixo els coneixements de la teva mare pel que fa a la bona filosofia de casa nostra, Gasset és un dels grans i no sempre se li ha fet justícia perquè se l'havia vinculat al règim franquista. Pel que fa a la teva nota, gràcies per la traducció literal, tot i que al final acabes fent incís en el què ja vol dir "imbècil" de per se i en sentit actual.

    Xavier, la temptació de desentendre's de tot plegat és igual de gran que el risc que comporta viure d'esquenes a la realitat. Jo en sóc la primera que voldria fer-ho, però no puc evitar de ser una mica crítica de tant en tant :)

    Una abraçada, Elara.

    ResponElimina