dijous, 12 de gener del 2012

Verí al carril bici de Girona

L'autora d'aquest blog aprofita les amistats que té a algunes de les xarxes socials on es mou per a denunciar la lamentable notícia de l'enverinament dels gats que vivien prop de La Creueta, en el carril bici de Girona. Precisament ahir, quan feia una mica d'exercici vespertí, se'm va glaçar el cor per culpa del mal averany que em va semblar veure la casa antiga on residien aquells animals completament isolada, només en la distància un gat negre m'observava pacientment.
Penjats de les branques dels arbres propers hi havia cartells on es denunciava l'enverinament dels gats i on es demanava que finís una pràctica tan cruel, a més d'un parell de fotografies on es veien els gats morts o agonitzants.

Vergonya, senyors i senyores! Mentre encara existeixin especímens que creguin  en enverinar els animals, no viurem en un país millor. Ja podem anar cridant en contra de tot allò que ens retallen o ens sembla injust perquè tenim allò que ens mereixem; subsistim en una societat dominada pels tòpics i pels prejudicis. (Els gats fan brut, crien en massa i fan nosa... d'acord si es tracta en barris urbans, però totalment a les afores de Girona?!)

Molt bé, senyores i senyors, seguim així que de ben segur arribarem ben lluny!

6 comentaris:

  1. Siguem sincers, quin tipus d'escòria viu per allà? Jo treballo al costat i ho veig cada dia les coses que fan....

    ResponElimina
  2. Hola Santi, no sabria dir si aquests actes pertanyen a la gent que viu a prop de la zona o, pel contrari, si és algú que ha anat expressament per cometre tal acte... és complicat treure'n conclusions, en tot cas s'ha decidit mirar de vigilar una mica més les zones on habitin gats, però ara el mal ja està fet. Lamentable però cert! :(
    I no, no voldria saber pas què fa segons qui...

    ResponElimina
  3. A la ciutat de Girona no es permet eliminar gats amb verí i les colonies de gats censades en el Projecte Gat de la Fundació Fauna estan ben vistes per l'ajuntament i les ajuden amb tot el que poden com castracions o protecció de captures de la brigada. (Ho se perque soc la responsable d'aquest projecte)
    I per cert aquesta la casa de la creueta pertany a Quart no a Girona, per tant Girona no es pot fer responsable ni de la colonia ni de la persecució del criminal o criminals que enverinen als animals, cosa que per llei esta prohivida i a més comporta un risc per la societat ja que una persona podria ingerir aquest verí i lamentar baixes humanes.
    De fet si algu te proves (fotos, videos) de qui es el culpable d'enverinaments o de maltractes es pot posar en contacte amb mi o amb l'ajuntament de la zona i denunciar-lo.

    ResponElimina
  4. Hola Natàlia, d'acord, no sabia exactament la localització de la casa en qüestió, però en cap cas en feia responsable a Girona. No hi ha proves de res ni de ningú, almenys que jo sàpiga, nomes hi ha un parell de cartells on es veuen alguns gats que ja estaven morts... però si m'assabento de res, t'ho faré saber. A veure si la llei actua!

    ResponElimina
  5. no hi ha res que m´agrades tant que es pogues demostrar qui es, els que hem cuitdat aquets gats, sabem gairabe sense cap mena de dubta de qui es tracta espero que surti algu que pugui demostrar de qui es tracta

    ResponElimina
  6. Parlar d'escòria, suposo que referint-se a persones, és una cosa que no m'ha agradat mai. Algú ens ha donat el certificat de superioritat per referir-nos als altres amb aquesta paraula?
    En tot cas l'escòria serien les persones que viuen amb totes les comoditats i fan que altres hagin de viure en la misèria i l'exclusió social i, a sobre, els qualifiquen com a púrria i altres mots despectius.
    Pel que fa als gats: passo molt sovint per aquell indret i eren molt dòcils i es deixaven amanyagar. Un bon amic, juntament amb altres persones, els portaven menjar cada dia.

    ResponElimina