dijous, 15 de desembre del 2011

Coses d'Advent VI

Cansats/des de fer recerca entre les botigues del barri vell de Girona, pensant en els regals dels nebots, els vostres germans, els pares i la vostra parella? Una servidora també ho està. Aquest any diuen que és positiu potenciar el consum, sobretot entre aquelles botigues que no formin part de les grans multinacionals per donar una vitalisme al petit i mitjà comerç. Jo m'hi apunto.

Recomanacions que us poden ser útils i que, espero, no us deixaran les butxaques foradades:

1- Anul·leu de les vostres preferències qualsevol tipus de regal que tingui a veure amb animals de companyia, encara que siguin adoptats d'una gossera municipal o d'un refugi. Seria bo desvincular els regals de Nadal amb el fet de tenir bestioles a casa per motius d'ètica que podrien ratllar el mal gust i la frivolitat. Si teniu criatures a casa, feu-los entendre que hi ha més dies que llonganisses i que durant les festes hi haurà gent que entrarà i sortirà de casa vostra, i això podria atabalar el nou membre de la família.

2- Eviteu també els records sentimentals que només són bons per a acumular pols a les prestatgeries i que al cap dels anys, quan ja ningú recorda l'autor del regal, acaben a les escombraries. Em refereixo a detalls tals com: figuretes, boles de neu, espelmes que no hagin de ser consumides immediatament, o qualsevol article de broma que tingui una gràcia passatgera.
3- Aposteu pels regals útils: roba, llibres que siguin necessaris pels estudis dels vostres fills (o alguna novel·la), estris de casa que no puguin vincular-se al punt número 2, roba de casa que sempre fa servei, tot i que també pot acumular pols a l'armari. També poden ser una bona opció tot tipus de joguines artesanes que exigeixin la implicació de diversos membres de la família, a més dels arxiconeguts trencaclosques/puzzles, o altres jocs de taula.

A partir d'aquí deixo l'elecció final a les vostres mans, tot i que és ben cert allò que diuen que cada família és un món i que aconsellar als altres és massa fàcil per qui no s'ho ha de trobar. Un últim apunt: sigueu prudents amb el pressupost. Evidentment que s'ha de quedar bé amb el germà que sempre està a punt de donar un cop de mà amb els nens, o amb la sogra que paga el carnet de cotxe als nens, però això no vol dir que hàgiu de patir quan arribi el mes de gener. La família que s'estima als seus membres no mira prim amb allò que un s'hagi pogut gastar en els regals de Nadal. La solidaritat i el recolzament, valgui el tòpic de tota la vida, és el millor present que podem rebre tinguent en compte les circumstàncies actuals; la resta és vanal.

1 comentari:

  1. Banal, sense importància. O venal, relatiu a les venes ( i el cor, si cal ). Firmat, la filòloga de guàrdia. Petons....

    ResponElimina