dilluns, 7 de març del 2011

Fantasies

Recentment ha sortit a la llum la declaració de la noia d'Olot, Adriana Alzamora, estudiant que residia a Itàlia amb un beca Erasmus, confessant que la suposada violació a la que hauria estat sotmesa havia sigut una fantasia pactada juntament amb el seu company sentimental. Els motius d'aquesta noia que l'han portada a inventar-se quelcom tan greu, se m'escapen del tot i jo tampoc em considero prou capacitada com per emetre un judici moral respecte el que, segons qui, considera portar a terme una fantasia eròtico-sexual; però el que sí condemno obertament és la facilitat amb que es frivolitzen situacions tan dures, traumàtiques i humiliants com poden ser qualsevol tipus d'agressió sexual envers una persona.
En aquests moments no escric això amb la notícia al costat, però aquesta no seria la primera vegada que algú ha falsejat la veritat o s'ha arribat a inventar històries per no dormir, com per exemple, ja fa anys, una noia que va acusar al seu pare d'abusar d'ella sexualment i que, temps després, va confessar que s'havia inventat "en venjança" cap al seu pare perquè no la deixava sortir de nit amb el seu xicot. Això sí: quan la noia va decidir confessar, el seu pare ja feia 8 mesos que estava a la presó.
No sé, exactament, on rau l'equilibri entre escandalitzar-se sobre el que està passant al món o sobre la violència que recau, majoritàriament, entre el gènere femení i la capacitat de mantenir la sang freda davant el que es llegeix als diaris, però el que em sembla del tot inviable és que les fantasies i les històries de llagrimeta passin a considerar-se un fet irrefutable sense resseguir a fons tots els fets i les versions de les persones implicades. Queda claríssim que avui dia és molt senzill esguerrar la vida d'una persona que està en el lloc i el moment equivocat, i que certes fantasies del tot qüestionables són altament perilloses per a la resta de gent que volem viure tranquils.

4 comentaris:

  1. Ja serà un jutge qui comdemni el que s'hagi de condemnar.
    No sé veure aquesta necessitat de crítica cap a una persona equivocada i moguda per la por.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Anònim,
    evidentment que un jutge l'haurà de condemnar perquè això no pot quedar impune. En segon lloc, aquesta persona està equivocada, però en cap cas moguda per la por. Si llegeixes les notícies, veuràs que ella mateixa confessa que s'havia inspirat en el musical que havia anat a veure amb la seva parella, "Il Rugantino", per portar a terme la seva fantasia.
    FANTASIA, que no un acte fruit de la por.

    ResponElimina
  3. En tot cas, o barregem esdeveniments.
    La fantasia era fer-se passar per prostituta i mantenir relacions amb un desconegut. Com he dit en el meu post, això no ho jutjo. La sexualitat és lliure de ser viscuda com es vulgui.
    Pel que fa a la por, si et refereixes al trencament del preservatiu i la invenció de la violació per a rebre tractament preventiu... ja és una altra història, perquè a més d'equivocada, aquesta noia denota una clara ignorància.

    ResponElimina
  4. pobre noia que tingui sort i que li serveixi per reconduir algunes coses.sense errors no hi ha aprenentatge,llastima que aquest error li fara molt de mal

    ResponElimina